FRAKCIONÁLT LÉZERES BŐRFIATALÍTÁS

A frakcionált lézeres technológia az egyik legnépszerűbb bőrmegújító kezelési típus. Biztonságos és hatásos lehetőség a bőrfelszín egyenletesebbé tételére. Bőrfeszesítő hatása mellett kisimítja az egyenetlenségeket, csökkenti a pórusok méretét, eredményesen kezelhető az akné heges bőrfelszín, megújítható a fénykárosodott bőr.  

A frakcionált lézeres bőrmegújítás eredményesen alkalmazható:

lézeres bőrdiatalítás

BIOPIXEL CO2 FRAKCIONÁLT LÉZER

A bőr megújulási folyamata az életkor előrehaladtával fokozatosan lassul, ennek következtében megjelennek a bőr egységes összképét megtörő gyakori problémák, mint például az UV sugárzás okozta károsodások, az aknék által okozott hegek, maradandó pigmentáltság, tág pórusok, rozacea és az idővel mindenkit érintő ráncok.

Az öregedés ezen látható megjelenési formáinak csökkentése érdekében a lézeres kezelések által felgyorsíthatjuk a bőr természetes megújulási folyamatát. A lézeres technológiák nagy előnye, hogy rendkívül precízen és kíméletesen dolgozhatunk vele az adott területen, hiszen egyenletesen és pontosan képesek eltávolítani a sérült rétegeket a bőrről erőszakos kémiai és mechanikai folyamatok nélkül. Emellett a lézer által létrehozott hőhatás, összehúzza a bőr alatti kötőszövetet és stimulálja azokat a sejteket, amelyek a kollagén és az elasztin termelésért felelősek. A kezelés hatására bőr alatti kötőszövet így tömörebbé, feszesebbé, teltebbé válik. Ennek eredményeképp a bőrfelszín simábbá, egyenletesebbé válik, az egyenetlenségek kisimulnak.

Az adott bőr kondíciójától függően a kívánt eredmény eléréséhez több alkalomra lehet szükség.

A Biopixel CO2 frakcionált lézer egy rendkívül kifinomult, sokoldalú és ergonomikus frakcionált és sebészeti CO2 lézer, a víz és a 10,6µm hullámhosszú lézersugár interakciójára alapozott hatással.

 Indikációi:

• Ablatív fotorejuvenáció
• Felületes hámlasztás
• Kollagén stimuláció
• Bőrfoltok, pigmentfoltok eltüntetése
• Bőrgyógyászati sebészeti beavatkozások

A KEZELÉS MENETE:

Első lépésben az orvossal történő konzultáció alkalmával dől el, hogy ki alkalmas a kezelésre. A korábbi és jelenlegi egészségügyi állapot, valamint az elérni kívánt eredmény alapján meghatározzuk, hogy melyik lézeres eljárás a legmegfelelőbb. Fontos megemlítenie, ha hajlamos a herpeszek kialakulására a szája körül, mivel a lézeres kezelés gyakran provokálhatja ezek megjelenését. 

Ha a kezelés mellett dönt, javasoljuk, hogy kezelés előtt 10 nappal kerülje azon gyógyszerek vagy táplálékkiegészítők használatát, melyek a véralvadásra lehetnek hatással. Ilyen az aszpirin, ibuprofen vagy az E-vitamin. 

Ha dohányzik, a kezelés előtt és után két héttel javasolt ennek szüneteltetése is. A dohányzás ugyanis elnyújtja a gyógyulási időt.

A fájdalom csökkentésére helyi érzéstelenítést alkalmazunk.

A beavatkozás mintegy 30-60 percet vesz igénybe, a teljes arckezelés ideje pedig körülbelül két óra. A fájdalom csökkentésére helyi érzéstelenítést alkalmazunk.

A teljes gyógyulási idő 10-20 napot vesz igénybe, mely idő alatt gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről magas faktorszámú fényvédő krémmmel és törekedjünk rá, hogy arcbőrünket direkt napfény sugárzásának minél kevesebb ideig tegyük ki.  A kezelt területen bőrpír, illetve enyhe viszketés jelentkezhet. Fontos, hogy ilyenkor ne irritáljuk tovább a bőrt és lehetőleg zsír és olajmentes sminket alkalmazzunk. Kerüljük a szélsőséges hőhatásokat (szauna, szolárium, napozás), az, intenzív, izzadással járó tevékenységeket, pl: sportolást, emellett a hajolgatást és nehéz tárgyak emelését, illetve a kezelt területen legalább 12 órán át ne használjon kozmetikumokat. Fontos a megfelelő folyadékbevitel és a bőr hidratálása. Aki bőrápolási rutinjában retinoidot, vagy glikolsavas terméket használ, csak a kezelést követő hat hét múlva vagy az orvossal egyeztetetteknek megfelelően térjen vissza ezekhez a termékekhez.

Bezárás
hu_HU