HYALURONSAVAS FELTÖLTÉSEK

Hyaluronsavas töltőanyagok segítségével kiemelhetjük az arc előnyös vonásait, korrigálhatunk gyakori esztétikai problémákat, pótolhatjuk az idővel elvesztett volument és visszaállíthatjuk az arc fiatalos kontúrjait. 
A hyaluronsav a szervezetben természetes módon is jelen lévő anyag, mely magas koncentrációban a bőr alá fecskendezve rugalmas alátámasztást biztosít a megereszkedett szöveteknek és az arc struktúrájának.  Az elmúlt években számos hyaluronsavas töltőanyag változatot fejlesztettek az arc különböző területeinek kezelésére. Más kötésű és molekulasúlyú töltőanyagra van szükség például a szemzug töltéséhez és más az állív formázásához.  Az esztétikus eredmény eléréséhez minden esetben rendkívül fontos a megfelelő töltőanyag, az injektálási pontok és technikák, illetve a megfelelő arányok helyes meghatározása.

A hyaluronsavas feltöltések fő célterületei:

szajfeltoltes

Hyaluronsavas ajakfeltöltés

Telt ajkakkal vonzóbb, nőiesebb és érzékibb megjelenést érhetünk el, mely magabiztosabb megjelenést eredményez. Az ajkak hangsúlyosabbá tételéhez a legnépszerűbb és leghatékonyabb módszer a hyaluronsavas feltöltés, melynek során a szervezetben természetes módon is jelen lévő hyaluronsavat fecskendezünk az ajkakba. A hyaluronsav a bőrápolásban is gyakran használt anyag rendkívüli vízmegkötő tulajdonsága miatt, így az ajkak nem csak dúsabbá, de hosszú távon kisimulttá és hidratálttá válnak. Legyen cél az ajkak volumenének növelése, kontúrjának kihangsúlyozása vagy mindkettő egyaránt, rendkívül fontos a megfelelő technika és az arc egyéni adottságainak figyelembevétele a természetes és harmonikus eredmény elérése érdekében.

szem alatti karika

Szemzug töltés (Szem alatti karikák feltöltése)

A szemzug az alsó szemhéj és a járomív közötti terület, melynek beesettsége, megereszkedése gyakran okoz gondot már fiatalabb korban is. A szem alatti sötét karikák kialakulásának oka lehet genetika, életmódbeli tényezők vagy a kor előrehaladta, megjelenése legtöbbünk számára az egyik legzavaróbb esztétikai tényező. Kifejezetten e terület korrekciójára alkalmas hyaluronsavas töltőanyag megfelelő technikával való bejuttatásával jelentős és látványos javulás érhető el, mely frissebb tekintetet és fiatalosabb megjelenést eredményez.

Járomív kiemelése "Supermodell look"

Az arc középső harmadának legmeghatározóbb területe a járomcsont által alkotott ív és a csontos alátámasztás felett található zsírpárnák. Ha ez a terület veszít teltségéből akár fogyás során, akár a kor előrehaladtával fáradtabb, idősebb megjelenéshez vezet. A volumen csökkenése genetikai adottságoktól, betegségtől, az ideális testtömegtől, az étrendi szokásoktól és számos egyéb tényezőtől függhet. Az arc ezen részének térfogatcsökkenése az idősödés egyik legszembetűnőbb és területileg legkiterjedtebb indikátora. Ebből következően jelentős és látványos eredmények érhetőek el a helyileg elvesztett volumen visszapótlásával. Ezen a régión elvégzett hyaluronsavas töltés a térfogat visszaállítása mellett az arc egészére lifting hatással bír.

jawline

Állvonal kontúrozás

Az arc kontúrozása, az állvonal hyaluronsavas töltése hozzájárul az arc harmonikusabb összképéhez, feszesebb, frissebb, fiatalosabb megjelenéshez, miközben a toka eltüntetésében is fontos szerepet játszik. Ahogy öregszünk, az állkapocs íve egyre inkább elveszti éles határait, “elmosódik”. A nyak és az arc alsó részének bőre megereszkedik, lazábbá válik. A laza bőr előrébb csúszik, ezzel kialakítva a száj és az áll környéki mélyebb ráncokat. A lágyszövetek megereszkedése gyakran toka megjelenéséhez is vezet. Kb. 40 éves kortól induló oszteoporózisos folyamat részeként pedig az állkapocs csontja is elkezd vékonyodni. A hyaluronsavas töltés nemcsak visszapótolja a helyileg elvesztett volument, az arc egészére hatással van, hozzájárul a toka eltüntetéséhez és az áll és a száj körüli mélyebb ráncok kisimításához.

Áll kiemelése (Csapott áll korrekciója)

Az állnak rendkívül meghatározó szerepe van az egész arc összképét tekintve. Egy beesett áll “alááshatja” az egész arc harmóniáját, profiljának kiegyensúlyozottságát. Az áll hyaluronsavas feltöltésével nemcsak a profilt egyensúlyozhatjuk ki, de fokozható az arc “V” formája, kialakítható a közkedvelt szívforma. Az áll töltésének számos egyéb pozitív hatása van: A töltőanyagot a megfelelő pontokon injektálva a száj alatti ráncok, redők kisimulnak, az áll alatti terület feszesebbé válik, a toka eltűntethető vagy mérséklődik.  Kiemelkedő hatást lehet vele elérni férfiak esetében is., az arc karakterének fokozása érdekében. Természetesen más technikával és arányokkal dolgozva, mint a hölgyek esetén.

HYALURONSAVAS RÁNCFELTÖLTÉS

A szövetek megereszkedése és a volumen csökkenése egyre mélyülő ráncok kialakulásához vezet. A ráncok eltüntetésében kiemelkedően látványos eredmények érhetőek el, amikor a töltőanyagot a ráncok alá injektálva, alulról megtámasztjuk a bőrt és ezzel kitöltjük a ráncokat okozó látványos barázdákat. Finom, apró ráncoktól a mélyebb redőkig érhetünk el áttörő eredményeket a hyaluronsavas feltöltéssel. A bőr alá fecskendezve pedig az adott ránc alatti terület kitöltése mellett a hyaluronsav kiválóan hidratál, feszesít és rugalmasabbá teszi a bőrt. 

hyaluronsavas ráncfeltöltés működése

A hyaluronsavas ráncfeltöltés fő célterületei:

Száj körüli ráncok feltöltése

 A száj körüli, un. cigarettaráncok kezelésében kifejezetten jó eredmények érhetőek el a száj felett húzódó, egymással párhuzamos, repedésszerű ráncok hyaluronsavas feltöltése során, amikor a töltőanyagot a ráncok alá injektálva, alulról megtámasztjuk a bőrt és ezzel kitöltjük a ráncokat okozó barázdákat.

Nasolabiális redők (Nevetőránc feltöltése)

Az un. nasolabiális redő az orr tövétől a száj sarkáig húzódó nevetőránc, orr-ajak barázda, mely a mimika és a volumenvesztés hatására évek során elmélyül, nyugalmi állapotban is meghatározhatóvá válik. Az arc szövetei idővel megereszkednek, a nevetőráncok megjelenése ennek egy viszonylag korai és egyik észrevehető jele. Hyaluronsavas feltöltése gyors és egyszerű folyamat, az eredmény pedig tartósan fiatalosabb hatás. 

Marionette redők feltöltése

 Az un. Marionette ráncok, a száj sarkától lefelé mutató, idősebb korban egészen az állig húzódó ráncok, redők, melyek szomorú arckifejezést kölcsönöznek az egyénnek. Kialakulásáért felelős izmok ellazításával, azaz b0t0x kezelésével az arc kiegyensúlyozottabb, fiatalosabb megjelenése érhető el, a ráncok kisimulnak vagy kialakulásuk, elmélyülésük megelőzhető. Ha már a mélyebb redők kialakultak, a kezelést javasolt kiegészíteni a Marionett redők hyaluronsavas feltöltéssel, így fokozhatjuk az eredményt.

A KEZELÉS MENETE:

A kezelést megelőző személyes konzultáció során, az egyéni adottságoknak és igényeknek megfelelően meghatározásra kerülnek a kezelés célterületei és a szükséges anyagmennyiség.

A bőr fertőtlenítését követően, szükség esetén a fájdalom csillapítása érdekében érzéstelenítő krémet viszünk fel a bőrre.

A zselészerű anyagot egy előretöltött fecskendőből egy vékony tű vagy rugalmas kanül segítségével a bőr megfelelő rétegébe juttatjuk.

A fájdalom legtöbbször enyhe, mérsékelt, hiszen a töltőanyag tartalmaz lidocaint is, így az első beadáskor az már elkezdi kifejteni hatását.

A bejutatott töltőanyagot megfelelő technika segítségével, átmasszírozva egyenletesen elterítjük.

A kezelést követően azonnal látványos eredményre számíthatunk, amely az azt követő 1-2 hétben teljesedik ki.

A kezelés előkészületekkel együtt körülbelül 45 percet vesz igénybe, fájdalomcsillapító krémek használatával pedig nem jár különösebb kellemetlenséggel.

A kezelést követő napokban jelentkezhet a kezelt területen enyhe duzzanat, a szúrási pontokon helyenként kis bevérzés, véraláfutás, ideiglenes aszimmetria, illetve minimális fájdalommal kell számolni. Ezek a kellemetlen tünetek rendszeres jeges borogatással enyhíthetők. Kerülni kell a szélsőséges hőhatásokat (szauna, szolárium, napozás), az izzadással járó tevékenységeket, pl: sportolást, emellett a hajolgatást és nehéz tárgyak emelését, illetve mellőzni kell a különböző kozmetikumok és smink használatát, kozmetikai kezeléseket.
Meddig tart az eredmény?
Az anyag a szervezetben egy természetes folyamat során (az un. hialuronidáz enzim által) 16-18 hónap alatt bomlik le. Ez egyénileg változhat, illetve töltőanyagtól és területtől függően eltérhet.

Bezárás
hu_HU