Drakula terápia (PRP)

A PRP (Platelet Rich Plasma) eljárás, közismertebb nevén Drakula terápia az egyik legtermészetesebb bőrmegújító, bőrfiatalító kezelés, hiszen a páciens saját vérét használjuk fel a bőr regenerációs képességének fokozására. A PRP technológiát az orvostudomány számos más területe is sikerrel alkalmazza, az orvosi esztétika terén pedig a bőrfiatalítás egyik legbiztonságosabb módszere. 

 

A PRP kezelés kiválóan alkalmazható:

PRP Drakula terápia

A bőr megújítására a szervezet saját vérében található sejtmegújító anyagokat használjuk fel. Az eljárás fejlesztői a sebgyógyulás során lejátszódó folyamatot vették alapul. Sérüléskor ugyanis a vérlemezkékből (trombociták), olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek beindítják a sejtosztódást, új hámszövet képződését, fokozzák a kollagén és az elasztin termelődését és annak a sérült területbe való áramlását. A vérlemezkék az összes növekedési faktort tartalmazzák, amely megtalálható a szervezetben, emellett egyéb sejteket is aktiválnak növekedési faktorok kibocsátására, így a kezelést követő hetekben sokszorozódik a bőr regeneratív kapacitása. Ez okozza a kezelt bőrterület intenzív megújulását, a felszíni ráncok kisimulnak, a bőr feszesebbé, felszíne egyenletesebbé válik, hidratáltabb és rugalmasabb lesz.

Kinek javasolt a kezelés?

A kezelést kortól függetlenül javasoljuk, nem csak már kialakult ráncok és az idősödés jeleinek orvoslására. Érdemes megelőző jelleggel is gondolni rá, minél hamarabb elkezd valaki foglalkozni bőre egészségével, teltségével, annál tovább marad fiatal annak megjelenése. Összességében azoknak ajánlott tehát, akik szeretnének fiatalosabb megjelenést elérni és fenntartani.

A kezelés hatása, szükséges alkalmak:

  • 30-40 éves korban – 1 PRP kezelés – akár 2 évre lelassíthatja az öregedés folyamatát.
  • 40-50 éves korosztály esetén – 3 PRP kezelés sorozat javasolt egy éven belül – ezt követően pedig fenntartó kezelés évente egyszer.
  • 50 év felett – az első 3 PRP kezelést érdemes hat hónapon belül elvégezni – majd az elért eredményt félévente beállított fenntartó kezeléssel megtartani.

A KEZELÉS MENETE:

A PRP eljárás során speciális anyagot tartalmazó kémcsőbe vért veszünk a pácienstől, majd egy erre a célra fejlesztett centrifugába helyezzük. A centrifugálás célja, hogy különválassza a plazmát a vörösvértestektől. Ez az értékes vérlemezkékben gazdag plazma kerül apró tűszúrásokkal (mezoterápiával) vagy mezorollerrel a kezelt területbe való visszajuttatásra. Ennek következtében a sebgyógyuláshoz hasonló regerációs folyamat zajlik le a bőrben, ennek eredményeképp a kezelt terület látványosan megújul.

A kezelés előkészületekkel együtt kb. 60-90 percet vesz igénybe. Fájdalomcsillapító krém használatával pedig nem jár különösebb kellemetlenséggel, fájdalommal.

A szúráspontokon enyhe bevérzések keletkezhetnek, azonban ezek hamar elmúlnak. Allergiás reakcióval nem kell számolni. A kezelést követően mindig gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről.  

Bezárás
hu_HU