HIFU kezelés (Intenzíven fókuszált ultrahang)

A HIFU azok közé az orvos-esztétikai kezelések közé tartozik, melyekkel műtét nélkül látványos lifting hatás érhető el. Így kifejezetten alkalmas megereszkedett bőr feszesítésére és megemelésére – az arc, az állvonal, a nyak, toka és a dekoltázs területén. A kezelést követően a bőr feszesebb, a ráncok száma és mélysége pedig csökken, akár 4-5 évet is fiatalodhatunk általa.

Hogyan működik a HIFU technológia?

A magas intenzitású fokuszált ultrahang (angolul: High-Intensity Focused Ultrasound, innen ered a HIFU elnevezés) a bőr mélyebb rétegeibe hatolva fejti ki feszesítő hatását. A precízen fókuszált ultrahang hullámok, a kezelt területtől függően, előre meghatározható mélységben hatnak, úgy, hogy adott fókuszpontokon 65 fok feletti hőmérsékletet teremtve, tűhegyni hősérüléseket hoznak létre, kíméletesen, a környéki és a felszíni szöveteket érintetlenül hagyva. A bőr mélyén lévő, apró hősérülések gyógyulási folyamat keretében fokozzák a kollagén és elasztin termelődését. A HIFU non-invazív eljárások közül a legmélyebbre képes hatolni, akár izomfelszíni rétegekig, ahová egyéb esetben már csak szikével juthatnánk plasztikai beavatkozás keretén belül. A minél látványosabb és átfogóbb eredmény érdekében több mélységre is fókuszálunk, így különféle sejtek stimulálásán keresztül fokozott lifting hatás érhető el.
hifu kezelés
hifu kezelés közben

Az arcon három mélységben dolgozunk:

  • 1,5 mm-en, ahol újraépül az elasztin-szerkezet,
  • 3 mm-en aktivizáljuk a fibroblast sejteket, melyek a kollagén termelésért felelősek,
  • 4,5 mm-en pedig elérjük és stimuláljuk az SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) réteget, mely kiemelkedő szerepet tölt be az arc feszességének megtartása szempontjából. E vékony réteg idővel történő megereszkedése, rugalmasságának elvesztése van leginkább hatással arcunk megjelenésére.

Mikor jelentkezik az eredmény és hány kezelésre van szükség?

Mivel különböző rétegeken hatunk a regenerációs hatás is elnyújtott.

Az azonnali feszesítő hatás mellett a kezelést követő 2-3 hónap során fokozatosan jelentkezik az eredmény és 6 hónap után teljesedik ki, hisz eddig is eltarthat az új kollagén termelődése.

Az eredmény látványos és tartós, egyéntől függően 18-24 hónapig, de akár tovább is tarthat. A HIFU esetében egy kezelés elég a kívánt hatás eléréséhez, a késöbbiekben szükségszerűen ismételhető a hatás fenntartása érdekében.

A kezelt terület nagyságától függően 60-90 percet is igénybe vehet. Az eljárás fájdalommal járhat, hiszen HIFU kezelés során mélyebb kötőszöveti rétegekbe hatolunk. Nem kell azonban hosszú felépülési idővel számolni, a gyógyulás pár napot vesz igénybe.

A kezelést követő órákban jelentkezhet a kezelt területen enyhe duzzanat, bőrpír. Azonban mindez nem látványos, nyugodtan folytathatja napi teendőit. A kezelést követő napokban a kezelt terület érzékenyebb lehet, azonban komolyabb fájdalommal nem kell számolni, fájdalomcsillapításra nem lesz szükség. Kerüljük a következő napokban a szélsőséges hőhatásokat (szauna, szolárium, napozás), az izzadással járó tevékenységeket, pl: sportolást, emellett a hajolgatást és nehéz tárgyak emelését, illetve a nagy mennyiségű smink és kozmetikumok alkalmazását, a kozmetikai kezeléseket. Fokozott folyadék bevitelre ügyeljünk, illetve C-vitamin szedésével még inkább támogathatjuk a kollagén termelődését.

Bezárás
hu_HU